Om mig

Mitt namn är Marie Torstensson.

1988 var första gången jag kom i kontakt med lerans oändliga möjligheter. Jag gick en konsthantverkslinje på Glimåkra folkhögskola. Men det var först några år senare som jag började arbeta som keramiker.

I mina egna lokaler, men med hjälp av en keramikkollega lärde jag mig yrket. Jag är alltså självlärd. Nu vill jag dela med mej av mitt kunnande och jag öppnar därför upp min ateljé för kursverksamhet.

På Norregård i Kärråkra kan man finna ro för sitt skapande.

I det gamla hönshuset har jag min keramiklokal. Lokalen är ljus och fräsch och inbjuder till kreativitet. Jag har gjort i ordning 10 härliga arbetsplatser där kursdeltagarna kan vara kreativa.

När man arbetar med lera glömmer man tid och rum.

Lera är ett material som går att forma på många olika sätt. Det är bara att välja ut en lagom stor klump och sätta igång. När man format lerklumpen till ett föremål är det dags att träda in i nästa fas. Nu skall föremålet bli keramik. På vägen dit kan man dekorera och glasera. Föremålet skall få sitt slutgiltiga utseende.
Men det slutar inte där. Föremålet måste brännas också.

Spänningen när man öppnar ugnen för att se det färdiga resultatet är enorm. Har alstren blivit som man tänkt sig eller bjuds man på överraskningar. Att få uppleva att man skapat något med sina egna händer är en speciell känsla.

Allt detta får man uppleva när man arbetar med lera.

Vi ses!

193a
227a